U bent hier

Ragout van everzwijn met Nazareth kaassaus

Type: Hoofdgerecht
Moeilijkheid

Ingredienten voor 4 personen

  • 750g everzwijnvlees in dobbelstenen van 4 à 5 cm
  • 2 uien
  • 1 portie bieslook
  • 4 sjalotten
  • 60g boter
  • Peper zout cayennepeper
  • 1 TL tijm versnipperd
  • 1 EL peterselie versnipperd
  • ½ liter vleesbouillon
  • Enkele pijpajuintjes fijn gesneden

Voor de kaassaus:

  • 50g bloem
  • 50g boter
  • 200g Nazareth kaas geraspt
  • ½ liter vleesbouillon
  • peper
  • zout
  • Het vlees aanbakken in boter samen met de grof versneden uien en sjalotten en pijpajuintjes

  • Bijkruiden met peper, cayenne en zout en tijm

  • Hierbij de vleesbouillon toevoegen en zachtjes laten sudderen gedurende 1 uur tot het vlees gaar is. Regelmatig omroeren.

  • Roux maken met de boter, bloem, bouillon, kaas, peper en zout

  • Nu deze saus aan het vlees toevoegen en omroeren tot een mooie gebonden saus is bekomen

  • Afwerken met bieslook en peterselie