U bent hier

Champignons met pikante Nazareth kaassaus

Type: Voorgerecht
Moeilijkheid

Ingredienten voor 4 personen

  • 250g Nazareth kaas geraspt
  • 100g Nazareth boter
  • 4 sjalotten
  • 300g grote tijgergarnalen gekookt en gepeld
  • 3 wortels
  • 1 rode chilipeper
  • 50g bloem
  • ½ liter melk
  • Peper en zout
  • ½ citroensap + ½ citroensap
  • 1kg grote champignons
  • 1 dikke vleestomaat
  • 200g mini courgetten
  • Enkele takjes koriander
  • Toastbrood
  • 100g baby maïs
  • Olijfolie
  • Sjalotten en chilipeper fijnsnijden en in 50g boter laten fruiten met peper en zout

  • Roux maken met 50g boter, 50g bloem, ½ liter melk, citroensap, peper en zout

  • Sjalot en chilipeper bij de roux mengen, alsook de kaas en dit roeren tot een gladde massa

  • De champignons ontstelen en besprenkelen met citroensap

  • De wortels in stukjes snijden en beetgaar koken

  • De courgettes eveneens beetgaar koken

  • De tomaat ontvellen en ontpitten en in stukken snijden

  • De mini maïs kort aanbakken op een grillpan

  • Nu de champignons vullen met de tijgergarnalen de wortels, de courgettes en stukjes tomaat

  • Deze besprenkelen met olijfolie en enkele minuten in de oven onder de grill plaatsen tot de garnalen beginnen te verkleuren

  • Opdienen: eerst een flinke portie kaassaus, dan de gevulde champignon en afwerken met de gebakken maïs en verder nog wat koriander en toastbrood