U bent hier

Groentesoep met Nazareth kaas

Type: Voorgerecht
Moeilijkheid

Ingredienten voor 4 personen

  • 100g Nazareth kaas geraspt
  • 1 bosje waterkers
  • 250g broccoli
  • 250g groene asperges
  • 2 dikke uien
  • 2 aardappels
  • 30g Nazareth boter
  • 1,5 à 2 liter kippenbouillon
  • Muskaatnoot
  • Peper en zout
  • 1 bosje pijpajuintjes
  • 1 chili pepertje (groen)
  • Voor de afwerking: enkele blaadjes waterkers en enkele sliertjes kaas
  • Boter smelten en hierin de versneden ui, aardappel, broccoli, pijpajuin, chili peper en asperges laten stoven.

  • Dan de bouillon toevoegen en nog bijkruiden met muskaatnoot, peper en zout.

  • Dit 30 minuten laten gaar koken en dan pas de versneden waterkers toevoegen en onmiddellijk in een blender samen met de kaas fijn mixen.

  • Eventueel bijkruiden en afwerken met een blaadje waterkers en wat kaas.