U bent hier

Spinazietaart met Nazarethkaas

Type: Voorgerecht | Bevat: Gluten
Moeilijkheid

Ingredienten voor 4 personen

  • 300g Nazareth kaas   geraspt
  • 8 vellen filodeeg (vierkant)
  • 75g spinazie
  • ½ chinese kool
  • 1 busseltje pijpajuintjes
  • 3 eieren
  • ½ bosje bladpeterselie
  • ½ bosje dille
  • Peper en zout en muskaatnoot
  • 100g Nazareth boter
  • De spinazie 2 min blancheren en vervolgens droogdeppen en grof hakken.  De Chinese kool grof hakken en 5 minuten laten koken in gezouten water en ook droogdeppen. De pijpajuintjes grof hakken en mengen met de spinazie, de Chinese kool en de eieren. 

  • De Nazareth kaas fijn snijden of raspen en aan het mengsel toevoegen. Kruiden met peper en zout, nootmuskaat, fijngehakte dille en peterselie.

  • De filobladen beboteren met de silicone borstel en de eerste 4 bladen één voor één overhoeks in een taartvorm van 23 cm leggen.

  • Nu de vulling in de vorm scheppen en terug de andere 4 vellen inboteren en over het mengsel leggen. Vervolgens de onderste vellen naar boven vouwen en nog eens goed inboteren met de borstel.

  • Gedurende 50 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C tot je een mooie kleur bekomt.