Type: Hoofdgerecht
Moeilijkheid
Ingredienten voor 4 personen
- 750g everzwijnvlees in dobbelstenen van 4 à 5 cm
- 2 uien
- 1 portie bieslook
- 4 sjalotten
- 60g boter
- Peper zout cayennepeper
- 1 TL tijm versnipperd
- 1 EL peterselie versnipperd
- ½ liter vleesbouillon
- Enkele pijpajuintjes fijn gesneden
Voor de kaassaus:
- 50g bloem
- 50g boter
- 200g Nazareth kaas geraspt
- ½ liter vleesbouillon
- peper
- zout
Het vlees aanbakken in boter samen met de grof versneden uien en sjalotten en pijpajuintjes
Bijkruiden met peper, cayenne en zout en tijm
Hierbij de vleesbouillon toevoegen en zachtjes laten sudderen gedurende 1 uur tot het vlees gaar is. Regelmatig omroeren.
Roux maken met de boter, bloem, bouillon, kaas, peper en zout
Nu deze saus aan het vlees toevoegen en omroeren tot een mooie gebonden saus is bekomen
Afwerken met bieslook en peterselie