U bent hier

Rijst met Nazareth-light kaas en fazantenfilets

Type: Hoofdgerecht
Moeilijkheid

Ingredienten voor 4 personen

  • 150 g Nazareth-light kaas
  • 150 g Nazareth boter
  • Peper en zout
  • 200 g rijst
  • Rucola
  • Paprikapoeder
  • ¾ l goentenbouillon
  • 4 fazantenfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 chili pepertje
  • 150 g boontjes
  • 1 dikke ui
  • 1 grote peterseliewortel
  • 3 rode wortels
  • 4 stengels witte selder
  • 200g erwtjes
  • 2 dikke tomaten
  • Paprika’s en boontjes en wortels en selder in kleine blokjes snijden en beetgaar koken in gezouten water.

  • Tomaten ontvellen en ontpitten en ook in kleine blokjes snijden.

  • Ui en chilipeper fijn snijden en aanfruiten in boter, dan van het vuur 100g geraspte kaas toevoegen.

  • De rijst beetgaar koken in de groentebouillon.

  • Intussen de fazantenfilets in boter bakken en kruiden met peper en zout.

  • Dan de ui, chilipepers, groenten,  tomatenblokjes en erwtjes en de rijst op een zacht vuurtje door elkaar mengen met eventueel wat bij kruiden met paprikapoeder en peper en zout.

  • Fazant opdienen met de groentjes en afwerken met nog wat extra kaas en rucola.