Ingredienten voor 4 personen
- 8 grote scampi (tijgergarnalen), gekuist en in de helft gesneden
- 60 gr gesmolten Nazareth boter
- 1 el kleine salieblaadjes
- grof gemalen zwarte peper
- 100 gr Nazareth Classic kaas
Benodigdheden risotto:
- 8 dl kippenbouillon
- 8 dl witte wijn
- 2 el olijfolie
- 300 gr arborio-rijst
- 3 el citroensap
- 1 bussel bieslook, fijngesneden
- 75 gr Nazareth Classic kaas, geraspt
Verhit de bouillon tot kookpunt en zet apart. Verhit de olijfolie in steelpan en voeg daar de rijst aan toe en roerbak ongeveer 1 minuut. Blus met citroensap en witte wijn en verlaag het vuur tot de helft. Laat steeds roerend het vocht wegkoken.
Doe er dan ongeveer 1,5 dl warme bouillon bij. Blijf roeren en laat opnieuw het vocht wegkoken. Herhaal dit nog 5 keer of tot de rijst al dente is.
Gril ondertussen de scampi. Roer dan het citroensap, bieslook en de Nazareth Classic kaas erdoor. Eventueel een klontje Nazareth boter toevoegen.
Leg de gegrilde scampi met de vleeskant naar boven. Giet wat gesmolten Nazareth boter erover en voeg de salieblaadjes erbij.
Bestrooi met Nazareth Classic kaas en laat 2 minuten onder een hete grill gratineren. Serveer de scampi op de risotto.