U bent hier

Gegrilde scampi met Nazareth op citroen-bieslook risotto

Type: Voorgerecht
Moeilijkheid

Ingredienten voor 4 personen

  • 8 grote scampi (tijgergarnalen), gekuist en in de helft gesneden
  • 60 gr gesmolten Nazareth boter
  • 1 el kleine salieblaadjes
  • grof gemalen zwarte peper
  • 100 gr Nazareth Classic kaas

Benodigdheden risotto:

  • 8 dl kippenbouillon
  • 8 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr arborio-rijst
  • 3 el citroensap
  • 1 bussel bieslook, fijngesneden
  • 75 gr Nazareth Classic kaas, geraspt
  • Verhit de bouillon tot kookpunt en zet apart. Verhit de olijfolie in steelpan en voeg daar de rijst aan toe en roerbak ongeveer 1 minuut. Blus met citroensap en witte wijn en verlaag het vuur tot de helft. Laat steeds roerend het vocht wegkoken. 

  • Doe er dan ongeveer 1,5 dl warme bouillon bij. Blijf roeren en laat opnieuw het vocht wegkoken. Herhaal dit nog 5 keer of tot de rijst al dente is.

  • Gril ondertussen de scampi. Roer dan het citroensap, bieslook en de Nazareth Classic kaas erdoor. Eventueel een klontje Nazareth boter toevoegen.

  • Leg de gegrilde scampi met de vleeskant naar boven. Giet wat gesmolten Nazareth boter erover en voeg de salieblaadjes erbij. 

  • Bestrooi met Nazareth Classic kaas en laat 2 minuten onder een hete grill gratineren. Serveer de scampi op de risotto.