Type: Voorgerecht
Moeilijkheid
Ingredienten voor 4 personen
- 100g Nazareth kaas geraspt
- 1 bosje waterkers
- 250g broccoli
- 250g groene asperges
- 2 dikke uien
- 2 aardappels
- 30g Nazareth boter
- 1,5 à 2 liter kippenbouillon
- Muskaatnoot
- Peper en zout
- 1 bosje pijpajuintjes
- 1 chili pepertje (groen)
- Voor de afwerking: enkele blaadjes waterkers en enkele sliertjes kaas
Boter smelten en hierin de versneden ui, aardappel, broccoli, pijpajuin, chili peper en asperges laten stoven.
Dan de bouillon toevoegen en nog bijkruiden met muskaatnoot, peper en zout.
Dit 30 minuten laten gaar koken en dan pas de versneden waterkers toevoegen en onmiddellijk in een blender samen met de kaas fijn mixen.
Eventueel bijkruiden en afwerken met een blaadje waterkers en wat kaas.